پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزود: در31 ماه دسامبر 2019 میلادی، خوشه ای از موارد عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان، استان هوبای،کشور چین گزارش شد. در ابتدا بر اساس مشاهدات اینگونه به نظر می رسید.

 


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزود: در31 ماه دسامبر 2019 میلادی، خوشه ای از موارد عفونت شدید تنفسی در شهر ووهان، استان هوبای،کشور چین گزارش شد. در ابتدا بر اساس مشاهدات اینگونه به نظر می رسید


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود:  برخی از بیماران تاریخچه حضور یا کار در بازار عمده فروش ماهی و غذاهای دریایی را دارند. بازار مذکور بلافاصله در روز اول ژانویه 2020 تعطیل شد و اقدامات سلامت محیط و گندزدایی در آنجا به طور کامل به انجام رسید.


وی تصریح کرد: بعد از بررسی های آزمایشگاهی یک کرونا ویروس جدید شناسایی گردید.که از ابتدای طغیان این بیماری در کشور چین تاکنون نزدیک 40554 نفر مورد قطعی بیماری با 910 نفر مرگ بر اثر این بیماری گزارش گردیده که بیشترین موارد در کشور چین می باشند.


دکتر بانشی ادامه داد:  24کشور درگیر این بیماری بوده که خوشبختانه در کشور ما هیچگونه موردی از بیماری گزارش نگردیده.ولی باید رعایت احتیاطات لازم جهت پیشگیری از بیماری مد نظر قرار گیرد.


سرپرست مرکز بهداشت استان، بیان کرد: این بیماری جدید یک بیماری قابل انتقال از حیوان به انسان محسوب می شود و اکنون اکثر موارد ابتلا به وسیله تماس انسان آلوده به بیماری با فرد سالم است.


وی اضافه کرد:  انتقال این ویروس تماس مستقیم با فردی که دارای علایم ابتلا به آن می باشد(قطرات تنفسی و دست دادن)امکان پذیر است.و علایم این بیماری شامل تب،سرفه،تنگی نفس می باشددر کمی موارد می تواند باعث عفونت شدید و مرگ شود.


دکتر بانشی یادآور شد:  با توجه به اینکه هنوز داروی موثر و واکسن بر علیه این بیماری ساخته نشده، لذا بهترین راه جلوگیری از این بیماری انجام راههای پیشگیری کننده می باشد که این راههای شامل شستن مرتب دستها با آب و صابون ویا مواد ضدعفونی کننده الکلی،قرار دادن دستمال جلوی بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه،خودداری از تماس نزدیک با افراد داری علایم تب و سرفه،اجتناب از مصرف محصولات حیوانی خام و پخته نشده و مراجعه به پزشک در صورت داشتن علایم تب، سرفه و تنگی نفس می باشد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: این سمینار با همکاری معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان جهت مدیران شبکه بهداشت و درمان شهرستانها،روسای بیمارستانها،مدیران پرستاری بیمارستان ها،متخصصین بیماریهای عفونی،کارشناس مسئول واحد های بیماریهای شهرستان ها،کارشناسان کنترل عفونت بیمارستان ها و کارشناسان معاونت بهداشت و معاونت درمان برای آمادگی های لازم مقابله با این بیماری در استان  برگزار گردید.